Online onderwijs voor kinderen met talent voor leren

Gratis proefabonnement →

Wij bieden uitdagende opdrachten aan kinderen onder schooltijd

We helpen de leerkracht omdat de leerlingen worden begeleid door onze ervaren mentoren. Het aanbod is nauwkeurig samengesteld door experts en wordt continu bijgehouden.

Op deze manier bieden scholen door heel het land passend onderwijs aan de top. School inschrijven »

Leerlingen kunnen zelfstandig aan het werk

Voorbeelden van onze opdrachten

IJsjesfabriek heeft een nieuwe doos nodig
  • Rekenen
  • Ontwerpen
  • Denken
  • Vormgeving

Een ijsjesfabriek gaat reorganiseren. Zo willen ze het aantal dozen waarin de ijsjes worden verpakt, drastisch terugbrengen. Het liefst gaan ze met 1 standaarddoos werken. Ze vragen aan jou advies. Dat klinkt simpel. Wat is er nu moeilijk aan een kartonnen doos te bedenken? Maar dat kan nog tegenvallen. Ze maken namelijk ijsjes in 2 formaten, ijs in een bekertje en op een stokje. In de opgave zie je daarvan de afmetingen. Dan is er het probleem dat er bij de verkopers diverse vrieskisten in gebruik zijn die qua inhoud verschillen. En dan is er ook nog het vervoer. De dozen moeten op een pallet passen. Zo wordt het toch nog een behoorlijke hersenkraker.

Zwaartekracht
  • Rekenen
  • Natuurkunde

De aarde voelt zo stabiel aan omdat één enkele kracht hem bij elkaar houdt. De zwaartekracht. Hierdoor kunnen we lopen over straat en slapen in een bed. Als er geen zwaartekracht was, zouden we zweven. Voor ons op aarde is die kracht heel vanzelfsprekend. Zo vanzelfsprekend dat je snel denkt dat die kracht overal in het heelal hetzelfde is. Maar dat is dus niet zo.

Bij de zwaarte uit zwaartekracht denk je al snel aan het gewicht van onze planeet, de aarde. Natuurkundigen gebruiken hiervoor het woord massa. Onze aarde zelf heeft een heel grote massa en zo een aanzienlijke zwaartekracht.

In deze opdracht krijg je een indruk van wat het effect van de zwaartekracht is. Je zult zien dat je moet rekenen met hulp van formules. 

Amerikanistiek
  • Amerika
  • Engels

De studie over de USA heet Amerikanistiek. Zie hier allerlei vragen over dit machtige land. Je moet wel Engels beheersen om deze opdracht te kunnen maken.

Leerlingen worden individueel begeleid door ervaren mentoren. Wij noemen hen TOP-leraren. Dit zijn mensen die de voorloper van De Digitale Topschool, de Toptoets, hebben gemaakt op de basisschool. Zij zijn nu aan het afstuderen of al aan het werk.

Deze aanpak is uniek. Leerlingen komen in contact met mensen die, net als zij, behoefte hadden aan verdieping op de basisschool. Zo komen ze, op hun eigen niveau, in direct contact met allerlei vakgebieden.

Veel TOP-leraren bedenken ook opdrachten. Wetenschapper aan het LUMC Marvyn Koning bedacht bijvoorbeeld een serie opdrachten over bloed en kanker. Een leerling die voor zo'n opdracht kiest, kan Marvyn krijgen als TOP-leraar.

Adorable avatar

Marjolein Wilschut

Marvyn Koning

Marvyn Koning

Jesper Diepeveen

Jesper Diepeveen

Adorable avatar

Rick Althof

Adorable avatar

Roos Tiel

Adorable avatar

Hylke Middel

Anouk Veldhuis

Anouk Veldhuis

Adorable avatar

Sophie te Boome

"De Stichting heeft echt iets moois neergezet voor toptalenten in het basisonderwijs. Fantastisch ook dat de excellente leerlingen van toen de TOP-leraar willen zijn voor de toptalenten op de basisschool van nu. De Digitale Topschool bevat een mooie set aan uitdagende lessen voor toptalenten."

Sander Dekker, destijds staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Neem een gratis proefabonnement

Proefabonnement →