We helpen de leerkracht omdat de leerlingen worden begeleid door onze ervaren mentoren. Het aanbod is nauwkeurig samengesteld door experts en wordt continu bijgehouden.
Op deze manier bieden scholen door heel het land passend onderwijs aan de top. School inschrijven »
Het is geen verrassing dat we allemaal uit de buik van onze moeder komen. Voordat we geboren worden, hebben we al een flinke poos in de baarmoeder gezeten. Tijdens de zwangerschap zijn we behoorlijk gegroeid: in het begin waren we nog zo klein als een zandkorreltje, maar bij onze geboorte zijn we al ongeveer zo groot als een voetbal. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk vóór en tijdens zo’n zwangerschap?
Deze opdracht is gemaakt door Leslie Bukkems
Als je iets wilt weten, ga je tegenwoordig de digitale wereld in. Die vormt een onuitputtelijke bron. Alles wat je zoekt, is er wel te vinden. Vaak gaat dat snel en simpel. Je tikt iets in je zoekmachine in en je scherm vult zich onmiddellijk met allerlei websites, video's of afbeeldingen. Hoewel Google niet de enige zoekmachine is, gebruikt praktisch iedereen het. Even iets googelen (ook wel 'googlen') is zo een synoniem geworden voor snel iets opzoeken.
Voor het werken aan de opdrachten van De Digitale Topschool is Google (en zijn zoekmachines in het algemeen) onmisbaar. Google kun je simpel gebruiken en ook geavanceerder. Over het zoeken met Google gaat deze opdracht.
Filosofen heten ook wel wijsgeer. Filosofische vragen richten zich op de overtuigingen waarop ons denken en handelen is gebaseerd. Wat bedoelen we precies als we het hebben over een vrije wil? Wat is rechtvaardigheid? Is er verschil tussen lichaam en geest? Welke rol speelt taal in ons denken?
Deze opdracht is een inleiding in de filosofie of wijsbegeerte. Om kennis te maken met de wijsbegeerte, gaan we eerst een stap terug in de tijd, naar het oude Griekenland. Dat land wordt wel als de bakermat van de wijsbegeerte gezien en heeft allerlei grote denkers voortgebracht die vandaag de dag nog steeds bestudeerd worden.
Deze opdracht is de eerste van een serie van vier. De tweede opdracht gaat over de kijk op een deugdzaam leven, opdracht nummer 3 behandelt de techniek van het filosoferen en nummer 4 gaat over drogredenen
Leerlingen worden individueel begeleid door ervaren mentoren. Wij noemen hen TOP-leraren. Dit zijn mensen die de voorloper van De Digitale Topschool, de Toptoets, hebben gemaakt op de basisschool. Zij zijn nu aan het afstuderen of al aan het werk.
Deze aanpak is uniek. Leerlingen komen in contact met mensen die, net als zij, behoefte hadden aan verdieping op de basisschool. Zo komen ze, op hun eigen niveau, in direct contact met allerlei vakgebieden.
Veel TOP-leraren bedenken ook opdrachten. Wetenschapper aan het LUMC Marvyn Koning bedacht bijvoorbeeld een serie opdrachten over bloed en kanker. Een leerling die voor zo'n opdracht kiest, kan Marvyn krijgen als TOP-leraar.
"De Stichting heeft echt iets moois neergezet voor toptalenten in het basisonderwijs. Fantastisch ook dat de excellente leerlingen van toen de TOP-leraar willen zijn voor de toptalenten op de basisschool van nu. De Digitale Topschool bevat een mooie set aan uitdagende lessen voor toptalenten."