voorproefje

Wat voegen ze allemaal toe aan ons eten?

Op het etiket van een fles frisdrank of een pak koekjes kom je ze vaak tegen: E-nummers. Het zijn stoffen die worden toegevoegd om de geur, kleur, smaak of bijvoorbeeld de houdbaarheid van een product te verbeteren. In deze opdracht leer je wat E-nummers zijn, hoe ze worden getest, en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn.

Voorproefje

Vraag 1

Om vast te stellen of een stof veilig is, bepalen onderzoekers de NOAEL. Leg uit wat dit is en leg uit hoe je dat hebt gevonden.

Vraag 2

Als eenmaal de NOAEL is vastgesteld, volgt de bepaling van de ADI. Leg uit wat de ADI en is en vertel hoe die wordt vastgesteld. Geef aan uit welke bron je die informatie haalde.

Meer weten? Log in om met deze opdracht te beginnen of meld uw school aan.

De Digitale Topschool

Online onderwijs voor kinderen op de basisschool met talent voor leren.

School aanmelden

Wat voegen ze allemaal toe aan ons eten?